mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1879
mod_vvisit_counterVčera5455
mod_vvisit_counterTento týždeň16256
mod_vvisit_counterMinulý týždeň17629
mod_vvisit_counterTento mesiac41062
mod_vvisit_counterMinulý mesiac32448
mod_vvisit_counterSpolu4564389

Kto je online

Máme  hostí: 13  pripojení
Úvod Rok 2023 Woodturning – sústružnícky workshop
Woodturning – sústružnícky workshop  PDF  Tlač  Email
 
V priestoroch Školy umeleckého priemyslu v Ružomberku sa 12. až 14. mája konalo odborno-vzdelávacie podujatie s názvom TOKÁRSTVO/WOODTURNING minulosť, súčasnosť, budúcnosť, ktoré zorganizoval vedúci odborov Tvorba hračiek a dekoratívnych predmetov (THR) a Dizajn interiéru (DIN), Mgr.art. Michal Hanula.

Počas workshopu prebiehali prednášky, prezentácie, ukážky a demonštrácie od rôznych dizajnérov, pedagógov, remeselníkov. Lektori boli zastúpení ako zo Slovenska, tak aj zo zahraničia. Vystúpili MgA. Martina Labdová (dizajnérka, pedagogička ŠUP Ružomberok, SK),  Mgr. Art. Michal Hanula (dizajnér, remeselník, pedagóg ŠUP Ružomberok, SK), Mgr. Art. Adam Florián (dizajnér, remeselník, CZ), prof. Ing. Tibor Uhrín, ArtD. (dizajnér, remeselník, pedagóg TU Košice, SK), Peter Hromek (profesionálny sústružník dreva, SK/D) a iní.

Cieľom workshopu bolo prepojiť širokú verejnosť nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia s odborníkmi, nadviazať nové kontakty, obohatiť sa o nové poznatky a skúsenosti z oblasti umeleckého  sústruženia dreva.