mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes4605
mod_vvisit_counterVčera476
mod_vvisit_counterTento týždeň6338
mod_vvisit_counterMinulý týždeň7055
mod_vvisit_counterTento mesiac25071
mod_vvisit_counterMinulý mesiac13673
mod_vvisit_counterSpolu4515950

Kto je online

Máme  hostí: 108  pripojení
Úvod Rok 2022 Trienále plagátu Trnava 2022
Trienále plagátu Trnava 2022  PDF  Tlač  Email
 
Študenti odborov grafický dizajn a reklamná tvorba sa zúčastnili 30. novembra exkurzie do Trnavy, aby si pozreli súčasné trendy v tvorbe plagátov. Vystavovalo len  26 krajín, ale boli tam takí exotickí účastníci ako napr. Makao. Plagáty boli prevažne autorské, ale našli sa aj politické a kultúrne. Treba podotknúť, že porota vybrala také, pri ktorých sa bolo treba zamyslieť.

A mnohí nie všetky pochopili. Z toho vyplýva, že nielen tvorca ale aj divák musí byť informovaný o svete a inteligentý. Samozrejme to súvisí aj s prostredím v akom žijeme a s našou kultúrou. Každopádne je trend nepredostrieť všetko hneď na tanieri. Plagát vzbudzuje city, vášne, ale dobrý plagát nás očarí aj o 10rokov.O tri roky sa tešíme na ďalší ročník. Lepšie raz vidieť ako stokrát počuť.

Funkciou plagátu je sprostredkúvať posolstvá, rozprávať príbehy, informovať, upozorňovať a pripomínať, odporúčať a predávať. Plagátové posolstvá sú večné a dobré plagáty sú nadčasové. Plagáty môžu kričať, dunieť, burácať, ale zároveň pôsobiť decentne. Komunikujú svoj názor.

PEKKA LOIRI

Predseda medzinárodnej poroty 

PaedDr. Angelika Hrivnáková