mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes4297
mod_vvisit_counterVčera4785
mod_vvisit_counterTento týždeň10815
mod_vvisit_counterMinulý týždeň7055
mod_vvisit_counterTento mesiac29548
mod_vvisit_counterMinulý mesiac13673
mod_vvisit_counterSpolu4520427

Kto je online

Máme  hostí: 90  pripojení
Úvod Rok 2018 2. miesto s kolekciou „COOL SIZE“, ODĚV A TEXTIL, LIBEREC 2018
2. miesto s kolekciou „COOL SIZE“, ODĚV A TEXTIL, LIBEREC 2018  PDF  Tlač  Email
Dňa 17.9.2018 sme z Ružomberka opäť, už štvrtýkrát, vyrazili na dlhú cestu do českého Liberca. Cieľom našej cesty bola medzinárodná súťaž „Oděv a textil“, ktorú tradične organizuje Stredná priemyselná škola textilná v spolupráci s Technickou univerzitou. Po príchode do Liberca sme stihli už len večeru, no samotná súťaž nás čakala na druhý deň.

 

 

Tento rok sme súťažili v troch kategóriách:

V kategórii NE, NEJSEM ŠTÍHLÁ sme zabodovali s kolekciou „COOL SIZE“, ktorú vytvorili študentky Lucia Gondová, Monika Gaálová a Dominika Urbanová. Získali sme krásne 2.miesto. Kolekcia vychádzala z prvkov grafity a komiksu a zaujala svojim mladistvým „street“ štýlom. Autorky chceli prostredníctvom tejto kolekcie vyjadriť, že ani plnoštíhle ženy nemusia byť oblečené ako šedé a staromódne existencie.

V kategórii ČLOVĚK SOUČÁST PŘÍRODY sme prezentovali našu kolekciu „AUTUMN LIST“, ktorú vytvorili študentky Odevného dizajnu: Sandra Halačová, Alexandra Mušáková. Dominika Babinská a Emma Dvorská. Kombináciou transparentných materiálov a rastlinných tvarov dievčatá vytvorili svieže, nápadité modely.

V kategórii SEN sme prezentovali dve kolekcie: „ŠILLEHO SEN“, ktorú vytvorili študenti pomaturitného štúdia Richard Bujdoš, Janka Durnotová a Veronika Hricová a pri jej tvorbe sa inšpirovali tvorbou slovenského výtvarníka Erika Šilleho.                                      

Autorkami druhej kolekcie s názvom „Čiernobiely sen“ sú: Dominika Babinská, Andrea Jastrabíková, Timea Jagerová, Emma Feketíková, Emma Dvorská, Sandra Halačová, Alexandra Mušáková a Žaneta Pastorová. Študentky sa inšpirovali architektúrou a do jednotlivých modelov vložili strihovo náročné geometrické prvky, farebnosť naopak potlačili. Kolekcia tak pôsobí veľmi moderne, pri niektorých modeloch až futuristicky.

Naše odevy mali úspech, ocenenie nás potešilo a povzbudilo k ďalšej tvorivej práci.

Text a foto: Mgr. Andrea Némethová

späť