mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1183
mod_vvisit_counterVčera4880
mod_vvisit_counterTento týždeň10105
mod_vvisit_counterMinulý týždeň17629
mod_vvisit_counterTento mesiac34911
mod_vvisit_counterMinulý mesiac32448
mod_vvisit_counterSpolu4558238

Kto je online

Máme  hostí: 60  pripojení
Úvod Rok 2017 Malý výlet za škaredým káčatkom
Malý výlet za škaredým káčatkom  PDF  Tlač  Email
 
V stredu, 25.10.2017, sa žiaci I.P, II.P a III.B SKT zúčastnili malého výletu do Žiliny. Cieľom bolo divadelné predstavenie v bábkovom divadle „Škaredé káčatko“ a tiež prehliadka expozícií Považskej galérie. S veľkým záujmom sledovali divadelné predstavenie, ktoré ich i napriek tomu, že to bola vlastne rozprávka určená pre deti, veľmi oslovilo.

Ocenili i scénické a kostýmové riešenie predstavenia a ako sme sa dozvedeli, na príprave sa v rámci praxe na ňom podieľal i účastník výletu Gabriel Hrabovský z III.B SKT. Zaujala nás tiež interaktívna možnosť pre malých divákov vstupovať do deja a ich spontánne reakcie. V  galérii sme zasa mali možnosť zhliadnuť nielen stálu expozíciu vynikajúceho kresliara, grafika a ilustrátora Vincenta Hložníka, ktorej súčasťou bol aj krátky dokument o jeho živote a tvorbe, ale aj expozíciu súčasnej tvorby feministicky ladenej Márie Balážovej s príznačným názvom „Pod sukňou“ a tiež zaujímavé inštalácie a objekty z tvorby Juraja Bartusza, Petra Rónaia, Stana Masára, Romana Ondáka, Antona Čierneho a Ilony Németh. A hoci sme to už čiastočne rozdebatili na spiatočnej ceste vlakom, verím, že dojmy v nás ešte nejaký ten čas budú rezonovať a snáď aj inšpirovať.

Mgr. K. Žerebáková

späť