mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1740
mod_vvisit_counterVčera4880
mod_vvisit_counterTento týždeň10662
mod_vvisit_counterMinulý týždeň17629
mod_vvisit_counterTento mesiac35468
mod_vvisit_counterMinulý mesiac32448
mod_vvisit_counterSpolu4558795

Kto je online

Máme  hostí: 63  pripojení
Úvod Rok 2016 Neplač, Anna
Neplač, Anna  PDF  Tlač  Email
Vo štvrtok ráno, 21. 4. 2016, sme sa vybrali do Banskej Bystrice do Bábkového divadla na Rázcestí. Už na začiatku nás očarilo príjemné a inšpiratívne prostredie divadla, kde evidentne v centre pozornosti stoja aj masky a kostýmy. Tentoraz na nás čakalo prestavenie, kde hlavnými protagonistami boli ľudia, nie bábky...

Hlavnou hrdinkou je herečka, ktorá spracúva rozpor medzi sebou samou a postavou a napokon zisťuje, že majú veľa spoločného. Hlavná predstaviteľka podala udivujúci výkon po psychickej i fyzickej stránke vo veľmi kontaktnej podobe, kde rátala i so spoluúčasťou divákov. Za stvárnenie tejto role dostala Marianna Mackurová cenu za herecký výkon na festivale v Kopřivnici v r.2003.

Po predstavení nás príjemne prekvapila diskusia s režisérom Mariánom Peckom a piatimi hercami vo veľmi priateľskej a otvorenej atmosfére, kde sa študenti zaujímali o interpretáciu jednotlivých postáv, masky, kostýmy i rekvizity.

Následne sme si prezreli historické centrum Banskej Bystrice, kde mali študenti krátky rozchod a potom už nasledovala cesta domov, ktorá prebehla absolútne bez problémov a všetkých študentov by sme aj touto cestou chceli pochváliť za vzorné správanie.

Mgr.Mária Martinková + Mgr.Katarína Žerebáková, foto Matej Hlbočan III.A

späť