mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes907
mod_vvisit_counterVčera1630
mod_vvisit_counterTento týždeň2930
mod_vvisit_counterMinulý týždeň17629
mod_vvisit_counterTento mesiac27736
mod_vvisit_counterMinulý mesiac32448
mod_vvisit_counterSpolu4551063

Kto je online

Máme  hostí: 24  pripojení
Úvod Rok 2016 Dramatizácia literárneho diela, alebo povinná literatúra trochu inak
Dramatizácia literárneho diela, alebo povinná literatúra trochu inak  PDF  Tlač  Email
Dňa 25. februára 2016 sa uskutočnila prezentácia projektu "Dramatizácia literárneho diela, alebo povinná literatúra trochu inak". Do projektu sa zapojili študenti druhého a tretieho ročníka

Od januára pracovali na spoločnom zadaní, priblížiť svojim spolužiakom povinné dielo, ktoré sa preberá na hodinách slovenčiny imým, zaujímavým spôsobom (divadelnou hrou alebo filmom).

Študenti si museli napísať scenár, vytvoriť kulisy, vybrať kostýmy, natočiť film, zostrihať ho, ozvučiť. Pritom využili nielen vedomosti zo slovenského jazyka, ale aj z odborných výtvarných predmetov.

1. miesto v kategórii dramatizácia diela získali študenti 3. C, ktorí spracovali poviedku Ťapákovci od B. S. Timravy. Cenu za najlepší scenár získala Klaudia Kasanová z 2.B za tragédiu Hamlet. Najlepší herecký výkon predviedla Simona Hlatká z 3. C v postave Anči v dramatizácii poviedky Ťapákovci.

1. miesto v kategórii filmové spracovanie získala trieda 2. A za dramatizáciu románu L. N. Tolstého Anna Karenina. Tento film získal aj ďalšie ocenenia. Za scenár a réžiu bola ocenená Andrea Gajdošová a za najlepší herecký výkon získali ceny Janka Gontkovičová na postavu Anny a Matej Čujko za postavu Karenina.

V rámci tohto projektu súťažili študenti aj v umeleckom prednese poézie a prózy.

1. miesto v prednese poézie získala Mária Hirčáková z 1. B za prednes básne j. Urbana Malý zúrivý Robinson.

1. miesto v prednese prózy získala Mária Dudášiková z 2. B za ukážku Chytila palec na nohe od Richarda Hughesa.

Obe študentky postupujú do okresného kola, ktoré sa bude konať 23. marca 2016.

text Zuzana Mydlová, foto Matej Hlbočan 3. A

späť