mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes967
mod_vvisit_counterVčera1630
mod_vvisit_counterTento týždeň2990
mod_vvisit_counterMinulý týždeň17629
mod_vvisit_counterTento mesiac27796
mod_vvisit_counterMinulý mesiac32448
mod_vvisit_counterSpolu4551123

Kto je online

Máme  hostí: 17  pripojení
Úvod Rok 2014 Warhol, Bambi, Banksy
Warhol, Bambi, Banksy  PDF  Tlač  Email

Študenti ŠÚV prišli s myšlienkou vybrať sa na unikátnu výstavu do Múzea moderného umenia Andy Warhola v Medzilaborciach a my sme urobili všetko preto, aby sme im tento „sen“splnili:-).Podarilo sa nám to vďaka firme TOMY, s ktorou pravidelne organizujeme odborné exkurzie pre študentov.

A tak sme v utorok 28. januára 2014 tesne pred ôsmou vyštartovali na smer Medzilaborce a keďže to nie je čo by kameňom dohodil, rozhodli sme sa pomerne dlhú cestu si spríjemniť ešte návštevou Levoče - krásneho mesta so stredovekým geniom loci.

Ako sa ukázalo nemohli sme to lepšie naplánovať, lebo okrem milého prijatia nás čakali samé zaujímavé prehliadky – najskôr renesančnej radnice ,v ktorej sídli Spišské múzeum, nasledoval dom Majstra Pavla z Levoče a na koniec Chrám sv. Jakuba s najvyšším neskorogotickým dreveným oltárom na svete s dielami Majstra Pavla. Následne sme pokračovali v ceste počas ktorej sme si pozreli dokument o Andy Warholovi. Okolo tretej sme prišli do Medzilaboriec, kde ako sme zistili nás domáci po mailovom kontakte už netrpezlivo očakávali a naplno sa nám venovali – obdržali sme absolútne detailný výklad o stálej expozícii Andyho Warhola. ktorej súčasťou sú samozrejme okrem diel, napríklad krstná košieľka autora, okuliare, fotoaparát, jeho obľúbené„outfity“ a nasledovali informácie o aktuálne prebiehajúcej výstave Warhol, Bambi, Banksy aj s videom o týchto streetartových umelcoch. Kvôli návšteve z ďaleka predĺžili i návštevné hodiny. Maximálne spokojní sme nastúpili do autobusu na cestu domov s ďalším so splnených snov. Najbližšie by ním mohlo byť Holandsko..., ktoré už pripravujeme:-)

Mgr. Mária Martinková, Mgr. Helena Micanová

späť