mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes548
mod_vvisit_counterVčera4880
mod_vvisit_counterTento týždeň9470
mod_vvisit_counterMinulý týždeň17629
mod_vvisit_counterTento mesiac34276
mod_vvisit_counterMinulý mesiac32448
mod_vvisit_counterSpolu4557603

Kto je online

Máme  hostí: 46  pripojení
Úvod Rok 2009 Výstava TVORIVO A REMESELNE - Dolný Kubín
Výstava TVORIVO A REMESELNE - Dolný Kubín  PDF  Tlač  Email
Streda, 28 Január 2009 00:00
Utorkové popoludnie 20. januára 2009 v MsKS v Dolnom Kubíne sa uskutočnila vernisáž výstavy prác študentov našej školy  odboru textilné výtvarníctvo. V úvode vernisáže bola módna prehliadka odevov z autorskej pleteniny. Svojou originalitou navodila atmosféru výnimočného popoludnia. Melódia flauty umocnila slávnostnú atmosféru. Výstavu otvoril riaditeľ školy Mgr. Robert Bardy.
Názov výstavy Tvorivo a remeselne vystihol hlavnú myšlienku a zámer podujatia. Výtvarné práce a výrobky sú veľmi pekne remeselne spracované, vkusne nainštalované a sú svedectvom o tvorivom duchu našich študentov a ich pedagógov.
Výstava ponúka paletu kompozícií, vecných a prírodných štúdií, dezénov, štylizácií, ale aj zaujímavé kompozície figurálneho kreslenia. Výtvarné práce sú realizované rôznymi tradičnými aj netradičnými výtvarnými technikami. V priestoroch výstavnej siene upútajú diváka výrobky jednotlivých zameraní odboru textilného výtvarníctva – tkáčskej tvorby, pletiarskej tvorby a tlačiarenskej tvorby. Vzduchom sa nesie atmosféra pokoja a čistoty z výtvarných aj remeselných výtvorov. Vystavené modely autorských pletenín už počas vernisáže a módnej prehliadky zaujali natoľko, že mnohé prítomné dámy- návštevníci vernisáže- prejavili záujem o ich odkúpenie a nadviazali kontakty s autorkami predvádzaných modelov.
Veríme, že  všetci prítomní, domáci, aj hostia strávili v priateľskej atmosfére príjemné chvíle s bohatým umeleckým zážitkom.
Návštevníci, ktorí sa ešte len chystajú stráviť svoj voľný čas prehliadkou výstavy sa nemusia obávať, že budú ukrátení o zážitok z módnej prehliadky. Budú ju môcť vidieť prostredníctvom počítačovej techniky priamo vo výstavnej sieni MsKS v Dolnom Kubíne.
Tešíme sa z každej vydarenej výstavu našej školy. Dúfame, že aj táto výstava bude zaradená návštevníkmi a obdivovateľmi medzi tie úspešné a najnavštevovanejšie. Bude to najlepšia vizitka práce a talentu  študentov a ich pedagógov, ktorí tak robia dobré meno svojej škole.
Prajeme všetkým študentom, ktorí vystavujú svoje práce a tiež všetkým tým, ktorí sa akokoľvek podieľali na príprave a realizácii výstavy v MsKS  v Dolnom Kubíne veľa tvorivých síl, mnoho šťastia a úspechov v ďalšej tvorivej činnosti.

Paed.Dr. Ľubica Malíková

späť