mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes2370
mod_vvisit_counterVčera476
mod_vvisit_counterTento týždeň4103
mod_vvisit_counterMinulý týždeň7055
mod_vvisit_counterTento mesiac22836
mod_vvisit_counterMinulý mesiac13673
mod_vvisit_counterSpolu4513715

Kto je online

Máme  hostí: 103  pripojení
Úvod Rok 2007 Návšteva predstavenia v Banskej Bystrici
Návšteva predstavenia v Banskej Bystrici  PDF  Tlač  Email
Utorok, 30 Október 2007 00:00

Dňa 30. októbra 2007 sme sa so študentmi ŠÚV Ružomberok (1.B, 2.B, 3.B) zúčastnili divadelného predstavenia, ktoré nám odporučilo vedenie Bábkového divadla na Rázcestí v Banskej Bystrici.
Predstavenie bolo hrané v „cirkusovom“ šapitó, čo zvýšilo jeho zaujímavosť pre študentov. Študentov odevného dizajnu a scénickej kostýmovej tvorby veľmi zaujala (usudzujem tak z ohlasov a hodnotenia študentov po skončení predstavenia) divadelná hra RESTART: FRANKESTEIN spracovaná na motívy románu Mary Shelly Frankenstein.
Po divadelnom predstavení sme sa s celou skupinou (33 študentov + 3 pedagógov) presunuli do priestorov Bábkového divadla na Rázcestí, kde bola pre nás pripravená krátka prednáška „Od návrhu po kostým“. Bola vhodným doplnením divadelnej hry, najmä pre študentov scénickej kostýmovej tvorby, pretože takto mali možnosť nahliadnuť aj do zákulisia tvorby scenára divadelnej hry (hier), kostýmovej tvorby, tvorby kulís a celkovej prípravy predstavenia.

Mgr. Katarína Sabuchová
oddelenie odevného dizajnu

späť