mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes3069
mod_vvisit_counterVčera4880
mod_vvisit_counterTento týždeň11991
mod_vvisit_counterMinulý týždeň17629
mod_vvisit_counterTento mesiac36797
mod_vvisit_counterMinulý mesiac32448
mod_vvisit_counterSpolu4560124

Kto je online

Máme  hostí: 50  pripojení
Úvod Rok 2011 Súťaž Módna línia mladých v Prešove
Súťaž Módna línia mladých v Prešove  PDF  Tlač  Email
Štvrtok, 21 Apríl 2011 01:00

Dňa 8. 4. 2011 sme sa s oddelením odevného dizajnu opäť zúčastnili medzinárodnej súťaže Módna línia mladých v Prešove. Túto prehliadku talentov každoročne organizuje Stredná odborná škola podnikania v Prešove. Svoje modely predviedlo 17 stredných škôl zo Slovenska, dve stredné školy z Čiech a jedna stredná škola z Maďarska. Žiaci uvedených škôl predstavili 493 modelov vlastnej výroby. Hlavným cieľom súťaže bola prezentácia výsledkov práce mladých módnych dizajnérov – študentov stredných škôl, ktorá má podporiť rozvoj ich kreatívneho myslenia ako aj manuálnej zručnosti pri vyhotovení modelov.

Naša škola už po druhýkrát zožala úspech. Študentky odevného dizajnu si odniesli peknú cenu. Autorky kolekcie s názvom „Moderný folklór“ - Katarína Chválová, Katarína Ganobčíková, Barbora Gáborová - sa umiestnili na 2.mieste v kategórii Voľná odevná tvorba. Odprezentované modely boli na vysokej profesionálnej úrovni a určite sa stali zdrojom inšpirácie aj pre ďalších študentov.

Naším výherkyniam gratulujeme a prajeme veľa úspechov do budúcnosti.

Mgr. Art. Katarína Milanová
odd. ODI

späť