mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes510
mod_vvisit_counterVčera2756
mod_vvisit_counterTento týždeň6818
mod_vvisit_counterMinulý týždeň3536
mod_vvisit_counterTento mesiac13995
mod_vvisit_counterMinulý mesiac32448
mod_vvisit_counterSpolu4537322

Kto je online

Máme  hostí: 54  pripojení
Úvod Rok 2022 Viedeň v duchu abstrakcie /exkurzia/
Viedeň v duchu abstrakcie /exkurzia/  PDF  Tlač  Email
 
25. októbra 2022 sme sa 50 účastníci exkurzie vybrali v skorých ranných hodinách do Viedne. Počasie nám prialo už od začiatku a k celkovej spokojnosti prispela i bezproblémová cesta. Viedeň nás privítala v jesennom šate. 

Naše prvé kroky viedli do galérie Albertina modern, kde sme mohli  na výstave vzhliadnuť originálne diela takých maliarov ako Jackson Pollock, Lee Krasner, Mark Rothko, Hans Hartung, Gúnter Brus, Hermann Nitsch, Georges Mathieu, Maria Lassnig ..  a  tiež unikátne fotografie rakúskych a iných fotografov. Objektmi ich záujmu boli osobnosti ako Alberto Giacmetti,  Marc Chagall, Andy Warhol, Michael Jackson a iní. Následne sme si prezreli pamätihodnosti Viedne a po rozchode pokračovali v Múzeu moderného umenia /MUMOK/. Tam na nás čakali zaujímavé, ale i výstavy náročné na vnímanie: Zvieratá zo zbierok MUMOKu, Zmeny – diela autorov ako Marcel Duchamp,  Christo, Yoko Ono, Daniel Spoerri.. a výstavu pôvodom slovenskej autorky Emílie Rigovej :  Kto bude hrať pre mňa?

Pomaly sme sa s Viedňou rozlúčili a smerovali domov. Na záver by sme chceli pochváliť príkladné správanie našich študentov v zahraničí.  A to je zároveň skvelá motivácia k organizovaniu podobných exkurzií, na ktoré sa v budúcnosti tešíme.

Mgr. Mária Martinková, Mgr. art.  Andrea Ševčíková Marčeková