mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1870
mod_vvisit_counterVčera2019
mod_vvisit_counterTento týždeň5912
mod_vvisit_counterMinulý týždeň17629
mod_vvisit_counterTento mesiac30718
mod_vvisit_counterMinulý mesiac32448
mod_vvisit_counterSpolu4554045

Kto je online

Máme  hostí: 57  pripojení
Úvod Rok 2017 Viedeň – výstava „The Vulgar?“
Viedeň – výstava „The Vulgar?“  PDF  Tlač  Email
 
Na začiatku bola idea od pedagógov ODI a SKT navštíviť zaujímavú výstavu pod vyššie uvedeným názvom. A tak sme sa vo štvrtok 22. júna 2017 vybrali do Viedne. Tesne po desiatej sme už boli v tejto rakúskej metropole a vydali sme sa hľadať Zimný palác princa Eugena Savojského, ktorý patrí pod komplex Belvedere, ale čuduj sa svete je menej známy aj u Viedenčanov ako jeho letné sídlo.

Po dlhšom hľadaní sme ho našli a očarila nás luxusná výstava modelov od návrhárov zvučných mien ako Elsa Schiaparelli, Karl Lagerfeld, John Galliano, Vivienne Westwood, Pam Hogg, Prada, Walter Van Beirendonck, Christian Lacroix, Jean Paul Gaultier, Christian Dior, Yves Saint Laurent a i. Niektoré boli hravé, kreatívne, iné naopak elegantné, niektoré na hranici vkusu a bolo len na divákovi aký názor si o nich vytvorí, no v každom prípade výstava bola veľmi inšpiratívna, nápaditá a veľkolepá a v reprezentatívnych priestoroch.

Následne sme si prezreli Dóm sv. Štefana skvost viedenskej gotiky a v horúcom dni dobre padol i rozchod na osvieženie. Po ňom sme navštívili ešte Albertinu a úžasnú stálu expozíciu od Moneta po Picassa, aj aktuálne výstavy Rakúska fotografia 1970 – 2000 a Maria Lassnig. Pri návrate ku autobusu dobre padla v horúcom dni jemná sprcha z ostrekovačov v priľahlom mestskom parku. Už teraz sa tešíme na ďalšie spoločné exkurzie v budúcom školskom roku:-).

Mgr. Mária Martinková, Mgr.art.Slavomíra Švecová Vlasová, Mgr.art. Andrea Ševčíková Marčeková, Ing. Janka Krevová

späť