mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1510
mod_vvisit_counterVčera4785
mod_vvisit_counterTento týždeň8028
mod_vvisit_counterMinulý týždeň7055
mod_vvisit_counterTento mesiac26761
mod_vvisit_counterMinulý mesiac13673
mod_vvisit_counterSpolu4517640

Kto je online

Máme  hostí: 90  pripojení
Úvod Rok 2017 „DOTEKY MÓDY“ 2017 PROSTĚJOV
„DOTEKY MÓDY“ 2017 PROSTĚJOV  PDF  Tlač  Email
 
Dňa 21.4.2017 sme cestovali do Prostějova na finále 17.ročníka súťaže „Doteky módy“. Do finálovej 15-ky tejto medzinárodnej súťaže sme postúpili s kolekciou „URBAN GEISHA“, ktorá je spoločnou prácou 3 autorov pomaturitného štúdia: Richarda Bujdoša, Jany Durnotovej a Veroniky Hricovej.

Kolekcia bola inšpirovaná tradičnou japonskou kultúrou, konkrétne pásmi „obi“ a umením „origami“. Tieto tradičné prvky študenti transformovali do súčasných dizajnových prvkov, ktoré do kolekcie vnášajú jedinečnosť a variabilitu. Hoci sme nezískali konkrétne ocenenie, výhrou pre nás je už samotná účasť vo finále. V rámci prehliadky sme odprezentovali 5 modelov, choreografia sa nám vydarila a naše modely zaujali pedagógov a súťažiacich z iných škôl, čo tiež považujeme za malý úspech. Samotný finálový galavečer bol pre nás prínosom, nakoľko sme mali možnosť vidieť prácu mnohých kreatívnych študentov z viacerých českých škôl. Okrem študentov predviedli svoje modely aj niekoľkí súčasní dizajnéri a vlastnú novú kolekciu odprezentovala v rámci programu aj minuloročná víťazka tejto súťaže.

Mgr. Andrea Némethová

späť