mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes4989
mod_vvisit_counterVčera5575
mod_vvisit_counterTento týždeň16872
mod_vvisit_counterMinulý týždeň3536
mod_vvisit_counterTento mesiac24049
mod_vvisit_counterMinulý mesiac32448
mod_vvisit_counterSpolu4547376

Kto je online

Máme  hostí: 30  pripojení
Úvod Rok 2013 Reality snov
Reality snov  PDF  Tlač  Email

Pod týmto názvom sa skrýva tragikomický pohľad do kuchyne rodinných a partnerských vzťahov, generačná rodinná hra, ktorú má vo svojom repertoári banskobystrické Bábkové divadlo na Rázcestí.

S veľkými obavami, či sa „preškriabeme“ cez problematické Donovaly, sme v pondelok,11.2.2013, nastupovali do autobusu smerujúc do spomínaného divadla. Pôvodne plánovaná zostava THR, ODI, SKT, PRG i TVY sa síce trošku premiešala, ale všetci sme sa rovnako tešili na nový zážitok. Našťastie odhŕňače odhŕňali, ani kamióny neblokovali cestu, takže napriek výdatnému sneženiu sme do Banskej Bystrice predsa len dorazili. V komornom priestore divadla sa hralo len pre nás a tak sme patrične zaujatí dejom i hereckými výkonmi sledovali trpko-smiešne rituály každodenného života. Ocenili sme predovšetkým výkon hlavnej protagonistky - hosťujúcej Jany Oľhovej, ktorá opäť potvrdila svoje majstrovstvo i to, že jej právom patria divadelné ocenenia z posledných rokov. Po predstavení nás už čakala naša bývalá absolventka Katka Mažáryová (Čadeková), ktorá nás zasvätila do tajomstiev výtvarnej a  návrhovej práce pri kostýmoch i výrobe rôznych druhov bábok. Najspokojnejší sme boli, keď sme si mnohé z nich mohli vyskúšať i prezrieť návrhovú dokumentáciu. Po príjemne a hlavne zaujímavo strávenej dvojhodinovke sme sa prešli po historickom jadre mesta, trošku nazreli aj do obchodov a mnohí z nás sa stretli v príjemnej cukrárničke na námestí na dobrej kávičke či čajíku. A keďže mnohých ešte čakalo cestovanie domov, o 14.00 hod. sme na dohovorenom mieste urýchlene „naskákali“ do autobusu a za spokojného vrčania motora, sledovania nádhernej zasneženej krajiny i rekapitulácie pekného dopoludnia smerovali domov. Myslím, že za všetkých môžem toto podujatie zhodnotiť ako zaujímavé i vydarené a už teraz sa tešiť na ďalšie. Študenti sa správali príkladne, kolegyne (Hatiarová, Krevová, Remišová Harnošová) spolupracovali výborne a verím, že vo všetkých budú ešte dlho rezonovať zaujímavé myšlienky.

Mgr. Katarína Žerebáková

späť