mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes4430
mod_vvisit_counterVčera2756
mod_vvisit_counterTento týždeň10738
mod_vvisit_counterMinulý týždeň3536
mod_vvisit_counterTento mesiac17915
mod_vvisit_counterMinulý mesiac32448
mod_vvisit_counterSpolu4541242

Kto je online

Máme  hostí: 79  pripojení
Úvod Rok 2012 Z tvorby pedagógov ŠÚV
Z tvorby pedagógov ŠÚV  PDF  Tlač  Email
Vo štvrtok 6. 12. 2012 sa uskutočnila vernisáž v poradí už 4. výstavy z tvorby pedagógov ŠÚV - v Galérii Ľudovíta Fullu v Ružomberku. Predchádzajúce tri sa konali v Liptovskom múzeu, teraz sme dostali možnosť zrealizovať túto výstavu v galerijnom priestore.

Na výstave je zastúpená tvorba 14 autorov, medzi nimi i diela nášho bývalého kolegu akad. mal. Marcela Dúbravca, ktorý by sa v tomto roku dožil 64 rokov. Za svoje výtvarné aktivity a ilustrátorskú činnosť získal mnohé ocenenia. Súčasťou vernisáže bol kultúrny program v podobe skladby sláčikového dua zo ZUŠ Ľ. Fullu v Ružomberku a predstavenie tvorby jednotlivých autorov. Na výstave je zastúpená maľba /R. Rembovský, M. Novysedlák, A. Vyoralová, A. Mirjanská, A. Nemethová, V. Lofaj, grafika /A. Hrivnáková, M. Paušlyová,/, voľné tvarovanie kovu /M. Moravčík, P. Javorek/, dizajn /M. Hanula/, textilný obraz /A. Ševčíková Marčeková/, textilné šperky/K. Milanová/ a súčasťou vernisáže bola i svetelná projekcia V. Lofaja. Výstava potrvá do 25. januára 2013. 

kurátorka výstavy, Mgr. Mária Martinková

späť