mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes4082
mod_vvisit_counterVčera2756
mod_vvisit_counterTento týždeň10390
mod_vvisit_counterMinulý týždeň3536
mod_vvisit_counterTento mesiac17567
mod_vvisit_counterMinulý mesiac32448
mod_vvisit_counterSpolu4540894

Kto je online

Máme  hostí: 44  pripojení
Úvod Rok 2009 Projekt Šachová škôlka
Projekt Šachová škôlka  PDF  Tlač  Email
Piatok, 10 Júl 2009 00:00

Projekt šachovej škôlky sa začal v septembri 2008, keď sa Materská škola Š. Moyzesa v Ružomberku zapojila do projektu Liptovskej šachovej školy a oslovila našu školu s prosbou o výtvarné riešenie interiéru škôlky. Išlo o vytvorenie figúr maľovaných na drevené dosky, ktoré sa mali inštalovať na stenu vstupnej chodby.

Do práce sa zapojili študenti druhého ročníka propagačného výtvarníctva. Najskôr vytvorili farebné akvarelové návrhy . Po vytvorení návrhov inšpirovaných šachom, nasledovala príprava a samotná realizácia diel. Vyrezané drevotrieskové dosky študenti najskôr opracovali a na takto pripravený podklad sa začala maľba akrylovými farbami. Každý študent realizoval svoj vlastný návrh. Nakoniec sa dosky rozmiestnili a pripevnili na stenu.

Naša spolupráca s MŠ pokračovala vytvorením návrhu veľkoplošnej reklamy /autoplachta/ a vytvorením návrhov a grafických podkladov pre ocenenia víťazov šachových turnajov /diplomy/. Táto práca bola realizovaná v grafických programoch na PC s použitím fotografií maľovaných šachových figúr.

Práca na projekte pokračovala aj v júni 2009. Bolo treba vytvoriť pozadie za šachovými figúrami. V tomto prípade študenti samostatne vytvorili návrhy pozadí a po konzultácii a doplnení sa vybral jeden na realizáciu. Pozadie bolo maľované akrylovými farbami priamo na stenu tak, aby bolo zaujímavé aj bez figúrok. Preto sú veľké farebné plochy doplnené menšími bodovými prvkami.

Pri tejto práci si študenti vyskúšali samostatnú prácu v ramci väčšieho projektu, ako aj prácu kde bola dôležitá spolupráca a zodpovednosť.

Mgr. Martin Moravčík

späť