mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1894
mod_vvisit_counterVčera1735
mod_vvisit_counterTento týždeň5446
mod_vvisit_counterMinulý týždeň3536
mod_vvisit_counterTento mesiac12623
mod_vvisit_counterMinulý mesiac32448
mod_vvisit_counterSpolu4535950

Kto je online

Máme  hostí: 20  pripojení
Úvod Rok 2008 Kurz ochrany zdravia človeka a prírody 2008
Kurz ochrany zdravia človeka a prírody 2008  PDF  Tlač  Email
Sobota, 13 Spetember 2008 00:00

V dňoch 9.-11.septembra 2008 sa študenti tretích ročníkov zúčastnili kurzu ochrany človeka a prírody. V prvý deň študenti mali možnosť vidieť Tatry zo všetkých strán. Urobili sme si okruh, ktorý išiel cez Tatranskú Lomnicu, kde sme navštívili múzeum, v ktorom sme mali možnosť pozrieť tri filmy: Riešenie Tatranskej kalamity 2001, Oheň, Lykožrút. Naša cesta ďalej pokračovala od do obce Ždiar, ktorá sa nachádza v Belianskych Tatrách pod Ždiarskou vidlou, ktorá niesla podobizeň šuhaja Havrana a a dievčinu Vidlu. Zo Ždiaru sme cez Lisú Poľanu prešli do Poľska, konkrétne do mesta Zakopané. Tu niektorí podnikli cestu do centra a obchodov. Po odchode z mesta a prechode na Slovensko sme sa domov vracali cez Oravu a pred pätnástou hodinou sme dorazilo do Ružomberka.
Druhý deň sme mali možnosť vypočuť si dve prednášky. Prvá bola na tému zdravá výživa a na druhej prednáške sa s nami prišiel podeliť o svoje skúsenosti a zážitky z prírody pán Miroslav Saniga – ornitológ.
Tretí deň sme od školy prechádzkovou chôdzou vyšli ku hotelu Hrabovo, odkiaľ nás vyviezli na lanovke do vrcholovej stanice lanovky, odkiaľ sme sa po stope lyžiarskeho vleku vybrali až na vrchol Malina, kde sme sa snažili o úpravu terénu v okolí vleku.

Ďakujeme profesorom za krásne tri dni plné zážitkov, vedomostí a celkovej telesnej a psychickej únavy .))

Adam a Monika, 3.C

späť