mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes3616
mod_vvisit_counterVčera2756
mod_vvisit_counterTento týždeň9924
mod_vvisit_counterMinulý týždeň3536
mod_vvisit_counterTento mesiac17101
mod_vvisit_counterMinulý mesiac32448
mod_vvisit_counterSpolu4540428

Kto je online

Máme  hostí: 77  pripojení
Úvod Rok 2008 ŠÚV-kársky zverinec
ŠÚV-kársky zverinec  PDF  Tlač  Email
Štvrtok, 26 Jún 2008 00:00

Dňa 26. júna 2008 sa v priestoroch Slovenského múzea ochrany prírody a jaskyniarstva konala vernisáž pri príležitosti otvorenia výstavy "ŠÚVkársky zverinec". Svojimi štylizovanými zvieratkami sa na výstave prezentujú študenti odborov tvorba hračiek a dekoratívnych predmetov a propagačné výtvarníctvo. Práce sú v rozsahu od malých funkčných hračiek, stolčekov, úžitkových predmetov až po interiérové skulptúry.
Výstava je koncipovaná ako odozva na zameranie múzea. Vystavené práce sú štylizáciou a modifikáciou živej prírody. Hračkári vystavujú akusticko-kinetické hračky, priestorové skladačky, stolčeky, hojdacie objekty a závesné hojdačky. Pri navrhovaní jednotlivých artefaktov museli študenti prihliadať na technicko-technologické aspekty remeselnej a malosériovej výroby. Pri realizácií prác sa využívajú aj tradičné remeselné techniky ako rezbárstvo, korytárstvo, štiepanie dreva, tokárstvo. Tieto techniky sú nielen efektívne ale aj ekologické.
Propagační výtvarníci vystavujú kašírovanú papierovú faunu, pričom sa inšpirovali viacerými zvieratami a využitím ich charakteristických čŕt vznikli nové, imaginárne zvery.

Výstava je otvorená od 9. septembra 2008.

späť

viac fotografií