mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1105
mod_vvisit_counterVčera393
mod_vvisit_counterTento týždeň1498
mod_vvisit_counterMinulý týždeň17629
mod_vvisit_counterTento mesiac26304
mod_vvisit_counterMinulý mesiac32448
mod_vvisit_counterSpolu4549631

Kto je online

Máme  hostí: 6  pripojení
Úvod Rok 2008 Mestské kolo recitačnej súťaže v prednese cudzojazyčnej poézie a prózy
Mestské kolo recitačnej súťaže v prednese cudzojazyčnej poézie a prózy  PDF  Tlač  Email
Štvrtok, 03 Apríl 2008 00:00

V príjemnom prostredí Cirkevného gymnázia sv. Andreja sa dňa 3.4.2008 prvýkrát v histórii uskutočnilo mestské kolo recitačnej súťaže v prednese cudzojazyčnej poézie a prózy. Študenti stredných škôl v Ružomberku súťažili v prednese v anglickom, nemeckom a francúzskom jazyku a prvýkrát mali možnosť porovnať svoje kvality aj s inými študentmi mimo našej školy. Celé podujatie sa uskutočnilo zásluhou Mgr A. Beyerovej /učila aj na našej škole/, ktorá sa rozhodla zorganizovať toto pekné podujatie spojené aj so zážitkom z kultúrneho programu študentov gymnázia. Naše študentky sa stali absolútnymi víťazkami. Dominika Malá 3.A a Terézia Omastová 2.B získali 1. miesto v sekcii anglického jazyka, Klára Krnáčová 2.A - 2. miesto. Jana Kumoroviczová 4.B sa stala víťazkou v prednese v nemeckom jazyku. Nepochybne je to aj zásluhou ich vyučujúcich Mgr. Brtkovej, Mgr. Kudličkovej, Mgr. Valáškovej a Mgr. Tyrolovej ,ktorí ich na súťaž pripravovali.

Naša škola má za sebou už 10 ročnú tradíciu v organizácii cudzojazyčnej recitácie v rámci recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín, čo sa napokon ukázalo aj v skúsenostiach a kvalitách našich recitátoriek, ktoré nadviazali na predošlé úspechy Kataríny Blahútovej, Dariny Tatárovej a Kataríny Kunovej a ďalších úspešných recitátoriek.

Každý sme si odniesli príjemný kultúrny zážitok a už teraz sa tešíme na budúcoročnú súťaž, kedy sa opäť chystáme zopakovať tohoročný obrovský úspech našich študentiek.

Mgr. Marta Tyrolová

späť