mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1663
mod_vvisit_counterVčera1630
mod_vvisit_counterTento týždeň3686
mod_vvisit_counterMinulý týždeň17629
mod_vvisit_counterTento mesiac28492
mod_vvisit_counterMinulý mesiac32448
mod_vvisit_counterSpolu4551819

Kto je online

Máme  hostí: 28  pripojení
Úvod Rok 2008 Pilotná inštruktáž k netradičnému športu - softballu
Pilotná inštruktáž k netradičnému športu - softballu  PDF  Tlač  Email
Streda, 12 Marec 2008 00:00

Po veľkonočných sviatkoch sa v telocvični ŠUV uskutočnila pilotná inštruktáž netradičného športu softballu. Školiteľkami boli Alena Zigová a Katarína Vrabčeková zo Slovenskej softballovej asociácie z Bratislavy. Obidve mladé ženy sa tejto hre venujú aktívne a veľmi ochotne ju propagujú na základných a stredných školách po celom Slovensku. Absolvovali ju študenti, ktorí mali práve v ten deň telesnú výchovu. Do prenájmu sme od nich dostali kompletnú softbalovú výstroj a už nám len zostáva dúfať, že počiatočný elán našim študentom zostane a o túto dynamickú hru sa budú zaujímať aj v naďalej.

Softball je pálkovacia hra podobná baseballu, ktorú hrá 20 miliónov ľudí po celom svete. Na Slovensku sa začal rozvíjať v roku 1978, keď vzniklo prvé mužské družstvo - ekonóm Bratislava. Neskôr vznikli aj ostatné družstvá v Trnave, Košiciach, Poprade, Zvolene, L.Mikuláši a Žiline. Od roku 1991 sa softball stal dominantou žien, nakoľko muži začali uprednostňovať baseball.

Viera Tauberová

späť