mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes458
mod_vvisit_counterVčera2756
mod_vvisit_counterTento týždeň6766
mod_vvisit_counterMinulý týždeň3536
mod_vvisit_counterTento mesiac13943
mod_vvisit_counterMinulý mesiac32448
mod_vvisit_counterSpolu4537270

Kto je online

Máme  hostí: 48  pripojení
Úvod Rok 2007 Prague Fashion Games 2007
Prague Fashion Games 2007  PDF  Tlač  Email
Streda, 05 Spetember 2007 00:00
Prague Fashion games je medzinárodná súťaž , ktorej tohto roku kraľovala téma: „Pure Tradition“. Táto téma inšpirovala aj našu študentku Zuzanu Hrubošovú z 3. B triedy odbor modelárstvo a návrhárstvo odevov. Podarilo sa jej postúpiť do finálovej osmičky do ktorej sa hlásili mladí módni tvorcovia z piatich krajín, Fínsko, Grécko, Nemecko ale aj z Česka a Slovenska. 18. apríla 2007 absolvovala seminár, na ktorom prebrali umelecké zámery s profesionálmi a samotné finále sa konalo 6. septembra 2007 , kde sa prezentovala so svojou kolekciou „Butterfly dancing“.

Autorke srdečne blahoželáme.

Ľudmila Hatiarová

Vo svojej kolekcii som sa inšpirovala motýľmi, pávmi a tancom. Najskôr som kreslila štúdie vybraných zvierat a potom som všetky tvary rôznymi spôsobmi zjednodušovala a kombinovala. Bol to akýsi základ mojej práce, pri ktorom mi napadli aj mnohé spôsoby strihového riešenia.
Kolekcia by mala vyjadrovať ľahkosť motýľov, krásu pávov a voľnosť pri tanci. Snažila som sa do nej vniesť čo najviac zo svojej vybranej inšpirácie, ako napríklad netradičné tvary do strihového riešenia, zaujímavú farebnú rozmanitosť, ale aj pracné výšivky s použitím flitrov, koráliek a kamienkov , ktoré predstavujú tradičnosť. Hlavnou úlohou kolekcie je estetická funkcia.

Zuzana Hrubošová

späť