mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes2002
mod_vvisit_counterVčera1630
mod_vvisit_counterTento týždeň4506
mod_vvisit_counterMinulý týždeň17586
mod_vvisit_counterTento mesiac28831
mod_vvisit_counterMinulý mesiac32448
mod_vvisit_counterSpolu4552158

Kto je online

Máme  hostí: 23  pripojení
Úvod Rok 2006 Trenčín - mesto módy 2006
Trenčín - mesto módy 2006  PDF  Tlač  Email
Utorok, 10 Október 2006 01:00

Tak ako po iné roky sme na začiatku školského roka zorganizovali pre študentov odborov modelovanie a navrhovanie odevov a odevný dizajn návštevu jesenného termínu výstavy „Trenčín – mesto módy 2006“. Cieľom bolo oboznámiť sa s módnymi tendenciami v odievaní a prezrieť si sortiment odevov a odevných doplnkov ponúkaných slovenskými a českými výrobcami pre nasledujúcu sezónu.
Táto akcia dopadla pre študentky 1. B a 4.B triedy po organizačnej stránke veľmi dobre. V stíchnutých pavilónoch sme si skoro ani na okamih nezišli z očí, takže sa nikto nestratil v návštevnom ruchu, nikto nebol v tlačenici ľudí okradnutý vreckovým zlodejom, pri poloprázdnych stánkoch sme okrem vystavovateľov a organizátorov výstavy postávali iba my. Vyľudnené reštaurácie a toalety poskytovali takmer okamžité uspokojenie akýchkoľvek telesných potrieb. Ale čo tie duševné? Nadšenie, očakávanie prekvapenia, náhlej inšpirácie, pocit očarenia?
Neobišli sme naprázdno. Keď nie samotní vystavovatelia, tak aspoň mladí súťažiaci o titul „Módny tvorca roku“ odplašili pocit sklamania vkrádajúci sa do našich duší. Potešujúce bolo, že medzi deviatimi finalistami tejto súťaže boli 4 absolventky našej školy, odboru modelovanie a navrhovanie odevov – Lenka Sršňová (absolvovala v roku 2002), Marcela Kostrošová (2003), Martina Vičanová (2006) a Mirka Ferklová (2006). Hoci sa víťazkou nestala ani jedna z nich, ich modely vyvolali búrku bleskov z fotoaparátov a zaslúžený potlesk divákov.
Prehliadkou 4 finálových kolekcií sme ukončili naše stretnutie so slovenskou módou, ktorá síce stagnuje, ale možno len preto, že naberá druhý dych. Jej budúcnosť sa dala tušiť v predvedených modeloch mladých módnych návrhároch a nie je taká beznádejná, ako by sa v súčasnej situácii mohlo zdať.

Ing. Jana Krevová

späť